Öppet brev till skolungdommen januari 2019

Det finns tusen sätt att protestera på men en sak är säker. Om ni inte protesterar kommer beslutet om att spara 50 miljoner kronor på er utbildning att genomföras. Skriver Dennis Andersson, ordförande i Kommunisterna i Trelleborg, i det öppna brev som delats ut utanför skolorna i Trelleborg!

20 januari 2019

Öppet brev 7 januari 2019 till: Trelleborgs skolungdom

Det är ni som är vår framtid, har ni säkert hört de vuxna säga miljontals gånger. För utbildning är viktigt och behövs i framtiden. Nu måste vi tyvärr meddela er att de så kallade ”vuxna” politikerna i kommunen har beslutat att det måste sparas drygt 50 miljoner på er, på bildningsnämnden. Och det är ni och era lärare som skall göra det.

Vi vet inte om det ska sparas på maten, på lärarna, studiebesök, utflykter, idrott eller pennorna. Men 50 miljoner skall ni spara i under år 2019.

Skolchefen i Trelleborg, Ester Alavei, har efter att politikerna sagt nej till hennes begäran om mer pengar sagt att allt som skola erbjuder inte är lagstadgat. Visa saker är ”nice to have” och vissa saker är ”need to have”. Så allt det som är ”nice to have” kommer att ifrågasättas och plockas bort för att spara pengar.

De ”vuxna” politikerna som styr Trelleborg har valt att skära ner på er och er utbildning. De tycker att det som är ”nice” skall bort. Nu är det upp till er att antingen acceptera detta faktum eller att protestera. Ta upp detta med nedskärningar i klassen, på er skola och med kompisar på andra skolor. Hur skall ni göra era röster hörda mot detta orättvisa och för framtiden dumma beslut? Namninsamling, insändare, upprop på sociala media, ringa till tidningar/TV eller skolstrejk?

Det finns tusen sätt att protestera på men en sak är säker. Om ni inte protesterar kommer beslutet om att spara 50 miljoner kronor på er utbildning att genomföras.

Hälsningar / Dennis Andersson, Kommunistiska Partiet(K) Trelleborg