Det behövs ett protestmöte i Trelleborg på 1 maj 2019

Inbjudan till första maj 2019 i Trelleborg. Detta brev har skickats ut till alla fackföreningar och föreningar i Trelleborg. Vill du vara med och protestera kom till ABF söndagen den 7 april kl. 15.00

27 mars 2019

Det behövs ett protestmöte Trelleborg på 1 maj 2019
Det Sverige som en gång var finns inte mer. Vi ser hur omfördelningen av våra resurser allt mer skevar. Vi ser att vår regering och partierna i riksdagen hela tiden gör det sämre och försvårar för alla oss som arbetar eller har arbetat.

Vi talar om pensionsgruppsförslag på höjning av pensionsålder, fast de flesta arbetare inte klarar att nå dagens pensionsålder. Pensionsåldern borde sänkas och pensionerna höjas. Sverige har bland de lägsta pensionerna i Europa och värst har kvinnorna i LO-yrkena det.
Vi talar också om regeringens förslag på inskränkningar i strejkrätten som lämnas in som proposition den 2 maj. Strejkrätten är livsviktig för fackföreningsrörelsen och det enda skydd som finns mot företagens makt. Våra boende har också gjorts till en mjölkko för fastighetsägare och kommunala bostadsbolag och vanligt folk betalar en allt större del av sin lön i boendekostnad. I detta läget vill nu regeringen inför marknadshyror.

Allt detta gäller för Sverige som land. I Trelleborg har vi motsvarande en tendens där vår välfärd inte längre fungerar på alla nivåer som vi vill. Stora nerdragningar på skola, vården, och omsorgen. Faktiskt bland de största nedskärningarna i Sverige.

De stora besparingarna som nu är klubbade kommer att få stora konsekvenser för medarbetarnas och för brukarnas liv och välmående. Vi talar om omsorgspersonalen som inte kommer räcka till och som kommer jobba sig sjuka på grund av detta. Och vi talar om de äldre som inte får de vårdplatser och den omsorg de så väl behöver och förtjänar. Våra barn och dess lärare har också satts på undantag och allt som inte är lagstadgat tas bort. Barnen är framtiden och den är idag satt på undantag där inte ens skolmaten lämnas i fred. Vi ser också ett stort problem med otryggheten för alla men framförallt för ungdomarna och där resurser och arbete mot droger sätts på undantag. Vi behöver narkotikaspan på plats och fler kvarterspoliser i Trelleborg.

Vården i Trelleborg har länge varit en stor fråga och fast staden växer så krymper vårt sjukhus. Fast löften givits om att de palliativa slutenvårdsplatserna givits så händer inget.

Därför menar vi att Trelleborgs olika föreningar borde samlas på första maj till protest. Vi vägrar att tysta se på när allt detta sker och vi vägrar att tro att detta var målet med med våra liv och vårt arbete - att det skulle bli sämre för våra nästa. Vi vill ha en framtidstro!

Vi i K-Trelleborg har kommit till den insikten att 1 maj inte är partiernas dag utan arbetarnas dag. Detta har blivit tydligt där oavsett regeringar i Stockholm eller styre i Trelleborg så skall det sparas och försämras för vanligt folk.

Vi i K-Trelleborg bjuder in till ett förutsättningslöst möte, söndagen den 7 april kl. 15.00 på ABF om det finns någon möjlighet för föreningarna att agera tillsammans på första maj. Hur och vad vi skall göra bestämmer vi tillsammans. En idé är att förutom tal från arrangerande föreningar så kan mikrofonen också få vara öppen om någon vill säga några ord och att mötet hålls på stortorget mellan vattentornet och museet, när de andra första maj firande är slut.

Hälsningar / Dennis Andersson, ordförande K-Trelleborg