1 April: Därför satsar vi på sistagångsväljarna

På helgens valkonferens beslutade Kommunistiska Partiet att kandidera i EU-parlamentsvalet i maj. Tidigare har vi uppmanat människor att bojkotta EU-valet. Det enda en röst leder till är ökat valdeltagande, vilket EU-eliten använder som bevis för att påstå att det finns folklig legitimitet bakom Brysselmakten. En stor majoritet av arbetare och folket utanför EU-positiva storstadskärnor inser detta och har i alla val hittills vägrat rösta i just EU-valen.

2 april 2019
Kommunisterna i EU-valet
Kommunisterna i EU-valet

På helgens valkonferens beslutade Kommunistiska Partiet att kandidera i EU-parlamentsvalet i maj. Tidigare har vi uppmanat människor att bojkotta EU-valet. Det enda en röst leder till är ökat valdeltagande, vilket EU-eliten använder som bevis för att påstå att det finns folklig legitimitet bakom Brysselmakten. En stor majoritet av arbetare och folket utanför EU-positiva storstadskärnor inser detta och har i alla val hittills vägrat rösta i just EU-valen.

Men nu när både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har övergett kravet på att Sverige ska lämna EU känner vi EU-motståndare oss tvingade att ställa upp och vårt viktigaste krav är att Sverige omgående ska lämna EU.

Vi vänder oss speciellt till Sveriges sistagångsväljare. EU-Sverige har blivit ett land där bankirer som fifflar med svarta pengar kan leva i lyx, medan de människor som byggt landet tvingas leva sina sista år i fattigdom.

Den svenska EU-avgiften väntas enligt regeringens prognos uppgå till 54 miljarder år 2021. Det är mer än en fördubbling sedan 2017. Och det är mer pengar än vad riksdagen lägger på polis och rättsväsende. Samtidigt har EU-medlemskapet inneburit ett raserat svenskt gränsskydd med ett inflöde av knark och vapen och därpå följande gangsterkrig.

Vi kommer därför att plocka ut så mycket pengar vi kan när vi kommer in i EU-parlamentet. Med pengarna startar vi fonden Vi som byggde landet dit Sveriges fattigpensionärer kan vända sig för ekonomiskt stöd i vardagen.

Jag är övertygad om att Kommunisterna har stora chanser i valet. Så illa som EU-politiken behandlar Sveriges land och folk finns det gott om människor som vill ta sista chansen att ge ett finger åt Brysselmakten.

1900-talskommunismen dog av syrebrist och toppstyrning. Som 2000-talskommunister har vi lärt av historiens misstag. Men framtiden kommer tyvärr inte med några garantier, så om det går åt helvete även nästa gång har sistagångsväljarna ändå ingenting att förlora.

Sistagångsväljare i alla landsändar, skicka en sista hälsning ner till miljonärerna och byråkraterna i Bryssel.

ROBERT MATHIASSON

Ordförande i Kommunistiska Partiet och förstanamn i valet till EU-parlamentet