Varför skall DU protestera på 1 maj?

Vi måste protestera mot (S) och alla andra riksdagspartiers politik. Vi måste höja våra röster, för meningen med allt slit kan väl inte vara att att skall bli sämre?

11 april 2019

Det Sverige som en gång var finns inte mer. Den svenska modellen och den svenska demokratin har satts ut spel av EU medlemskapet, arbetskraftsimport och en fullständig liberalisering av vårt samhälle. Allt är så fritt så det finns inte längre något som är rätt eller fel. Partierna i riksdagen har alla blivit kappvändare och bara administrerar istället för bestämmer och agerar. Det finns inga idéer eller visioner längre. Detta gör att första maj bara blir viktigare och viktigare för oss arbetare, för första maj är arbetarnas dag inte partiernas. Vi måste protestera mot (S) och alla andra riksdagspartiers politik. Vi måste höja våra röster, för meningen med allt slit kan väl inte vara att att skall bli sämre?

Sveriges regering, oavsett sett partifärg och statsminister, gör det hela tiden sämre och försvårar för alla oss som arbetar eller har arbetat. Vi borde tala om pensionsgruppsförslag på höjning av pensionsålder, fast de flesta arbetare inte klarar att nå dagens pensionsålder. Pensionsåldern borde sänkas och pensionerna höjas. Sverige har bland de lägsta pensionerna i Europa och värst har kvinnorna i LO-yrkena det.

Vi borde också tala om regeringens förslag på inskränkningar i strejkrätten som ska lämnas in som proposition den 2 maj. Strejkrätten är livsviktig för fackföreningsrörelsen och det enda skydd som finns mot företagens makt. Vidare har våra boende också gjorts till en mjölkko för privata och kommunala bostadsbolag. Vanligt folk betalar en allt större del av sin lön i boendekostnad och i det läget vill regeringen med Löven i spetsen inför marknadshyror. Vart skall vanligt arbetare, som inte har en årslön på banken, och deras ungdomar bo? De rika vältra sig i bidrag, för idag är ROT-avdraget dubbelt så stort som bostadsbidraget.

Vi borde tala om arbetskraftsimporten som förslummar arbetsmarknaden och dumpar våra löner och avtal. Majoriteten av nybyggnationen i Trelleborg de senaste två åren har utförts av importerad arbetskraft. EU:s fria rörlighet för arbetskraft har skapat en flyttcirkus utan dess like, där arbetare jobba i fel länder.

Allt detta gäller för Sverige som land. I Trelleborg har vi motsvarande en tendens där vår välfärd inte längre fungerar på alla nivåer som vi vill. Stora nerdragningar på skola, vården, och omsorgen genomförs just nu, faktiskt bland de största i Sverige.

De besparingarna som nu är klubbade kommer att få stora konsekvenser för medarbetarnas och för brukarnas liv och välmående. Vi talar om omsorgspersonalen som inte kommer räcka till och som kommer jobba sig sjuka. Samtidigt som de äldre inte får de vårdplatser och den omsorg de så väl behöver och förtjänar. Sveket mot de palliativa patienterna och deras anhöriga i Trelleborgs sjukhusområdet talar för sig själv. Fast alla partier säger i stadsparken att de vill öppna, händer inget!

När det gäller skolan så har våra barn och dess lärare nu satts på undantag och allt som inte är lagstadgat ska tas bort. Barnen är framtiden heter det och på den sparas det och inte ens skolmaten lämnas i fred. Uselt och visionslöst och detta kommer bli dyrt i slutändan.

Vi ser att de grundläggande sakerna i livet och på jobbet försämras och vi måste protestera. Därför menar vi att Trelleborgs olika föreningar borde samlas på första maj till protest. Fackföreningar och andra intresseföreningar kan inte se på när den förda politiken går rakt emot föreningens syfte och mål. Det är dags att höja våra röster. Vi i Kommunistiska Partiet vägrar att tro att målet med med våra liv och vårt arbete är - att det skulle bli sämre för våra nästa. Vi vill ha en framtidstro!

Dennis Andersson, Kommunistiska Partiet